hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

María Ribas i Paula Cantos 16 anys

Aquestes alumnes de l’Institut Estela Ibèrica viuen a la Llagosta i tenen 16 anys. La Paula ens explica que li encanta l’esport i juga a handbol. Per a ella la pràctica esportiva és molt important tant per la salut física com mental d’una persona. No li agrada gens la història ni l’art. Una de les aficions de la María és el rap hardcore i quan arriba l’hora de fer matemàtiques a l’Institut es deprimeix! No li agraden gens!

Com han evolucionat aquests estudis?
Abans la ignorància de la presència d’algunes malalties i l’absència de recursos per curar-la feia que la gent, atemorida davant el desconeixement del que passava, recorris als mites, religió i rituals per intentar arribar a una cura. Avui dia gràcies a l’experimentació i als coneixements pràcticament totes les malalties tenen una cura simple amb medicaments prou senzills i moltes han deixat de ser mortals.

Què ens aporta el coneixement en el dia a dia?
Saber aspectes sobre medicina i sobre quins són els factors que ens poden fer desenvolupar una malaltia per poder evitar-la, impedir-la, i fins i tot, alleujar els seus símptomes.

Una cita cèlebre sobre el tema
“La bellesa exterior no és més que l’encant d’un instant. L’aparença del cos no és sempre el reflex de l’ànima” George Sand (Escriptora francesa 1804-1876)

Sabies què? 
Riure 100 vegades equival a 15 minuts d’exercici en una bicicleta estàtica? o que les flatulències ajuden a reduir la pressió arterial alta i son bons per a la salut?

Una reflexió
Reflexionant sobre les conseqüències que pot produir una malaltia i amb coneixements de com es pot prevenir, podem ser capaços de cuidar el nostre cos de forma no obsessiva per conservar sempre una bona salut.

Un invent
Edward Jenner va ser un famós investigador, poeta i metge anglès que va descobrir la vacuna contra la verola. Va extreure material de les pústules de verola de vaca per protegir als humans d’aquesta malaltia. La vacuna no només va contribuir al control d’una de les pitjors plagues que havia patit la humanitat, sinó que també va determinar un canvi profund en les idees científiques de l’època.

Una recomanació 
Us recomanem tenir cura del vostre cos, lliurant-lo d’excessos, de dependències i de mals hàbits, però tot això lluny de portar-lo a l’obsessió, la qual també pot ser insana.

 

0
0
0
s2sdefault

Altres la Contra

“Volem ser una AMPA per a totes les famílies”
09 Nov 2018 14:28 - Marta Hiraldo“Volem ser una AMPA per a totes les famílies”

l'entitat

Quin és el vostre objectiu?
Com a AMPA les nostres funcions són:
· Col·laborar amb l’escola [ ... ]

“Volem que el grup creixi cada cop més”
11 Oct 2018 12:26 - Marta Hiraldo“Volem que el grup creixi cada cop més”

l'entitat

Quan va néixer i per què?
L’entitat va néixer al març de 2015 quan vàrem veure que a [ ... ]

“Oferim un espai on compartir, on fer tribu”
28 Set 2018 12:30 - Marta Hiraldo“Oferim un espai on compartir, on fer tribu”

l'entitat

Quan va néixer i per què?
L’entitat com a Mamalleta’m va néixer l’any 2016, però portem [ ... ]