hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

 

Judith Urbano i Ián San José 15 anys

A la Judith li agrada fer esport i viure noves experiències, entre les quals inclou l’aprenentatge de nous coneixements. Quan té temps lliure intenta passar-lo amb els amics i de gran es vol dedicar a l’enginyeria. No li agrada gens la literatura. L’Ián és un apassionat de l’esport i també li agrada sortir amb els amics. Les ciències són les assignatures que més li interessen tot i que encara no ha decidit a què es dedicarà quan sigui gran.

Què sabien abans i que sabem ara?
Des de fa milers d’anys es va començar a estudiar l’Univers. Abans es preguntaven si la terra era rodona, fet que van descobrir després de la primera volta al món capitanejada per Fernando de Magallanes. Abans estudiaven l’astrologia basant-se en mites sobre els astres i els horòscops. Actualment s’estudia l’astronomia com la ciència que estudia l’Univers, els planetes, les galaxies, les nebuloses... Aquestes ciències ja no són mites, sinó fets demostrats científicament.

Què hem après nosaltres?
Hem descobert algunes persones/científics que van fer projectes al costat de físics, astrònoms... També hem conegut com ha avançat la interessant teoria del Big Bang i també que hi ha milers de preguntes encara per resoldre.

Què ens aporta el coneixement en el dia a dia?
Ens ajuda a comprendre l’any tal com el coneixem ara, amb els dotze mesos, les quatre estacions i a comprendre el dia amb les seves vint-i-quatre hores, amb les rotacions de la Terra a si mateixa i al voltant del Sol. Estudiant aquest contingut, podem observar els núvols i les estrelles d’una altra manera i no com les veiem antigament.

Una cita cèlebre sobre el tema
“Amb els seus cinc sentits, l'home explora l'univers que l'envolta i crida a l'aventura de la ciència”. Edwin Powell Hubble

Una reflexió
Al llarg dels anys l'astronomia ha avançat molt ràpidament. Amb el temps s'han elaborat teories precises i no tant precises per una mateixa raó: conèixer el nostre Origen.

Un invent
El telescopi de Hale, és un telescopi de cinc metres de diàmetre, anomenat així per qui ho va finançar, George Ellery Hale, que es troba a l’observatori Palomar (Estats Units), va entrar en funcionament el 1948. Fins llavors era el telescopi més gran. Gràcies a aquest invent Milton Humanson i Edwin Hubble van poder acabar la llei del desplaçament dels cossos celestes. També va ser el primer telescopi del món en 1982 a localitzar el cometa Halley.

Una recomanació
Aprofundiu en el tema amb documentals o lectures que si bé té dos enfocaments diferents, el científic i el religiós, us ajudarà a entendre d’on venim.

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres la Contra

“Volem que els infants aprenguin divertint-se al Teatre”
08 febrer 2019 10:10 - Marta Hiraldo“Volem que els infants aprenguin divertint-se al Teatre”

l'entitat

Quin és el vostre objectiu?
· Realitzar una programació estable d’espectacles professionals [ ... ]

“És molt important que família i escola es donin la mà”
25 Gen 2019 14:25 - Marta Hiraldo“És molt important que família i escola es donin la mà”

l'entitat

Quin és el vostre objectiu?
1. Facilitar la relació entre les famílies, la direcció i el [ ... ]

“El comerç local crea vincles entre botiguers i ciutadania”
11 Gen 2019 14:39 - Marta Hiraldo“El comerç local crea vincles entre botiguers i ciutadania”

l'entitat

Quin és el vostre objectiu?
L’objectiu de la nostra entitat és promoure el comerç local [ ... ]