hola

El Club de Patinatge Artístic de Santa Perpètua va complir al mes de gener 40 anys. L’entitat va néixer concretament el 20 de gener de 1979. Actualment, viu un gran moment, un dels millors de la seva història. El club compta amb més d’un centenar d’esportistes i encara aspira a créixer més. Per celebrar els 40 anys, la junta directiva, que va iniciar el seu mandat ara fa un any, ha preparat diverses activitats. La primera va ser un sopar d’aniversari, però encara hi ha més actes previstos. El coordinador del club, Jordi Castillo, també està d’aniversari, ja que fa deu anys que va arribar a l’entitat i es mostra molt content de la feina realitzada durant tot aquest temps.


En quin moment arriba per al Club de Patinatge Artístic de Santa Perpètua de Mogoda aquest 40è aniversari?
Jordi Castillo (J.C.): Arriba en un bon moment. No sé si hem superat el nostre rècord d’esportistes. Actualment, en tenim 110. Jo diria que sí i estem molt contents. Disposem de gairebé 30 esportistes en categories en competició i la resta van fent els diferents exàmens de patinatge. Hem crescut molt en els darrers anys i s’ha de tenir en compte.
Mónica Martínez (M.M.): Sí, arriba en un bon moment. Ara mateix tenim molts patinadors, però tenim la idea d’ampliar el club. A més, ja tenim algun nen, tot i que la gran majoria de les nostres esportistes són noies.

Quines activitats heu fet i quines fareu per celebrar l’aniversari?
M.M.: El primer que vam fer, al mes de gener, va ser un sopar. Les famílies que van voler es van apuntar i vam anar a sopar per celebrar els 40 anys del club. També, tenim previst fer una sortida per veure un espectacle de Disney al Palau Sant Jordi. A més, aquest any se celebren a Barcelona els World Roller Games, el Mundial de patinatge, i també farem una sortida amb tots els socis que vulguin.

Ets la presidenta del club des de fa un any. Per què vas decidir passar a ser la màxima responsable de l’entitat?
M.M.: Tinc dues nenes patinant al club, l’altra junta que hi havia plegava i, com que portava deu anys aquí, vaig pensar que perquè no? i vaig creure que podria tirar-ho endavant. Ara formem part de la junta directiva sis mares, tenim molt bona sintonia i ens hem repartit molt bé la feina i anem bé, molt bé. En principi, el mandat de la junta directiva dura quatre anys, però, mentre les meves nenes siguin aquí, aquí continuaré jo, si no passa res.

Quin objectiu us vau marcar les membres de la nova junta directiva?
M.M.: Doncs, un dels objectius fonamentals és organitzar tots els actes relacionats amb el 40è aniversari del Club de Patinatge Artístic de Santa Perpètua. Organitzar-ho tot i que poguéssim fer diferents activitats al llarg de l’any.

Esteu satisfets de la implicació dels pares i mares de l’entitat?
M.M.: La veritat és que sí, perquè quan més els necessitem és per al Festival de Nadal, ja que són ells els que s’encarreguen dels decorats, d’estar pendents de les nenes quan arriba el moment. Ajuden bastant i molt bé.

Quines són les competicions més destacades que organitzeu durant l’any?
M.M.: Nosaltres normalment fem dues activitats destacades al llarg de l’any. Una és un trofeu social, que és una competició que fan les nostres noies entre elles, cadascuna en la seva categoria. L’altra és un trofeu nacional, que ve gent d’altres clubs tant de Catalunya com de Madrid, de Sevilla, de València... A més, el que més èxit té és el Festival de Nadal. Cada any omplim el Pavelló i, fins i tot, amb gent dempeus. Té molt d’èxit la veritat.

Aquest és el millor moment de la història del club perpetuenc?
J.C.: No. El club va tenir fa uns anys un campió d’Europa, Jordi Sánchez Cisneros. Ha estat el nostre millor esportista i és un motiu d’orgull per a nosaltres. A més, alguns altres membres del club també van arribar a Campionats d’Espanya. Dels 10 anys que jo porto aquí, és el millor, sens dubte. Tenim ara nenes que han fet entrenaments al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat i que han participat a Campionats de Catalunya. Dels darrers anys, sense dubte, ara estem al millor nivell.

Ara, per fi ja teniu nois al club.
J.C.: Sí, és un esport que desgraciadament està molt catalogat com per a noies. Això dificulta tenir patinadors. Ara, afortunadament en tenim. Per això, estic content. Costa molt, però a veure si mica en mica es van animant.

A quina edat recomanes que es comenci a practicar aquest esport?
J.C.: Com a tots els esports, quan abans comencis, millor. Entre els tres i els sis anys seria ideal. Si vols arribar a competir a nivell benjamí i aleví necessites un temps per aconseguir equilibri i dominar els patins i poder assolir els cinc exàmens que s’han d’aprovar. Després, a nivell amateur, jo tinc gent que ha començat amb 15 anys o amb més. Jo soc un entrenador que crec que tothom té el dret de patinar i practicar aquest esport, sigui a l’edat que sigui però, en general, si vols arribar a competir, quant abans comencis a patinar és molt millor per tenir resultats.

Quins objectius us heu marcat aquest any?
J.C.: Els objectius sempre són els mateixos. Principalment volem que els nostres esportistes estiguin contents de poder patinar i pensar que no només és un esport, que és com una forma de vida. A nivell esportiu, que cadascú es vagi superant i que les nenes que han participat al Campionat de Catalunya puguin repetir i intentar que es classifiquen per al Campionat d’Espanya. I les que estan a la base, que puguin anar superant els exàmens per entrar a categories. La patinadora més forta que tenim al club actualment és Laura Saborit, que és de categoria cadet. A veure, si pot arribar aquesta temporada a participar al Campionat d’Espanya.

Com ha canviat el club des que vas arribar ara fa deu anys?
J.C.: Particularment estic molt content per com han anat les coses durant aquests deu anys. Vaig entrar que era un nen com aquell que diu. En aquell moment el club estava en hores baixes, tenia poques participants. Teníem 50 esportistes, però no hi havia cap nena en competició. Només hi havia set en el darrer examen abans de competir. Hem estat treballant i des de fa uns anys tenim bastants patinadores participant en categories. Personalment estic molt orgullós, perquè hi ha poques entitats que puguin tenir més de 15 patinadores en competició i nosaltres en tenim 30. I un altre orgull és que pocs clubs tenen nenes en edat júnior i sènior i nosaltres tenim set o vuit. No és fàcil, perquè aquestes edats són molt complicades per diversos motius.

Per què recomanaries la pràctica del patinatge artístic?
J.C.: El patinatge per a mi és una forma de vida. Per a mi, ja és important que els infants i els joves facin qualsevol esport, perquè t’ensenya el que és el sacrifici, els valors, el grup, el companyerisme i l’esportivitat. Són valors que després es traspassen a la vida. El patinatge és un esport individual i molt disciplinat que t’ajuda molt després en la vida. El patinatge és literalment caure i aixecar-se. Així que si ets capaç d’aixecar-te, ets capaç de fer després el que vulguis.

Perfil
Nom: Mónica Martínez / Jordi Castillo
Any i lloc de naixement: 1972 Barcelona / 1983 Castellar del Vallès
Professió: Mestressa de casa / Entrenador de patinatge artístic
Jordi Castillo porta deu anys com a entrenador al Club de Patinatge Artístic de Santa Perpètua. El patinatge és la seva vida. Com a esportista, en categoria sènior, ha estat tercer al Campionat d’Europa, cinquè al Campionat del Món i subcampió d’Espanya. Per la seva part, Mónica Martínez és la presidenta des del febrer del 2018. Va decidir implicar-se encara més en un club al qual va arribar de la mà de les seves filles.


Foto: Mónica Martínez i Jordi Castillo / Txema Gerardo

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

“Guanyar la Copa d’Europa va ser molt emocionant, va ser un somni fet realitat”
“Guanyar la Copa d’Europa va ser molt emocionant, va ser un somni fet realitat”

Les perpetuenques Laura i Gisela Vicente han completat una gran temporada 2020-2021 amb el Generali [ ... ]

“Al llarg dels anys hem anat sumant i, sense menystenir el passat, ara volem multiplicar”
“Al llarg dels anys hem anat sumant i, sense menystenir el passat, ara volem multiplicar”

Els aniversaris se celebren cada any però quan s’arriba a una xifra tan significativa com els cinquanta [ ... ]

“Necessitem ser escoltades i volem sentir-nos útils davant la situació que estem vivint”
“Necessitem ser escoltades i volem sentir-nos útils davant la situació que estem vivint”

La Jara Egea és estudiant de tercer d’ESO a l’INS Estela Ibèrica. A més, és, juntament amb el [ ... ]