hola

El cap de la Policia Local de Santa Perpètua., Xavier López, manifesta que Santa Perpètua és un municipi segur i valora positivament les dades 2017, malgrat el lleuger increment dels fets penals. López mostra especialment la seva preocupació per la xacra de la violència de gènere i pel problema de les drogodependències entre el jovent, entre d’altres aspectes, i destaca la consciencia social de les persones treballadores del cos, amb accions com Correm Junts i #PelsValents.


És Santa Perpètua un municipi segur?
Si, podem afirmar que Santa Perpètua és un municipi segur. Malauradament això no vol dir que no es cometin fets delictius a la ciutat. En la mesura que convisquin persones sempre es produiran delictes. Ara bé, si comparem la taxa de delictes del nostre municipi amb la resta de municipis de Catalunya, resulta que any rere any les xifres demostren que la seguretat a Santa Perpètua es troba situada per sobre de la mitjana.

Quina és la seva valoració de l’any policial 2017?
Per a la Policia Local ha estat un any complicat per diverses circumstàncies. En primer lloc durant el primer semestre es va fer una reestructuració organitzativa del Servei per guanyar eficiència, que va originar un estalvi de 2.000 hores de serveis extraordinaris. D’altra banda, ja a l’estiu es va fer una reforma de les dependències policials a l’edifici de l’Ajuntament, que va suposar una millora important en tres aspectes: seguretat, privacitat i condicionament dels espais de treball. Posteriorment, durant la tardor, la situació política va condicionar el funcionament normal del servei en haver d’atendre les nombroses mobilitzacions que es van produir. Les dades estadístiques han estat continuistes i positives. Pel que fa als accidents amb un descens en el nombre de sinistres i especialment en el de víctimes. Pel que fa als fets penals, hi ha hagut un lleuger increment respecte de 2016, però amb xifres absolutes per sota dels exercicis anteriors 2015 i 2014

Quins aspectes són més preocupants?
Ens preocupen els fets greus en matèria de violència de gènere, començant per l’assassinat que va tenir lloc en el mes de febrer. També hi ha hagut d’altres incidents que no han tingut tanta rellevància. Per altra banda, veiem amb preocupació també el fenomen de les drogodependències, especialment entre els més joves, i el increment dels robatoris en habitatges que s’està donant durant els darrers mesos i que afecten a molts municipis de la comarca. Finalment ens preocupa molt les conductes violentes i intolerants que s’han produït a Santa Perpètua durant les darreres setmanes, en el marc de la situació política a Catalunya.

Quins són els objectius per a 2018? I els grans reptes de la Policia Local?
Estem treballant en els àmbits que he descrit en la pregunta anterior, i també ens hem fixat d’altres objectius. Entre d’altres la millora de la transparència, la comunicació i la imatge de la Policia Local, elaborar el Pla Local de Seguretat del municipi, actualitzar les ordenances municipals i elaborar un reglament intern del Cos. Volem elaborar una ‘Carta de Serveis’ a la ciutadania que reculli els nostres compromisos de qualitat del servei policial.

Com és la col·laboració amb els altres cossos de seguretat?
És molt estreta, especialment amb el Cos de Mossos d’Esquadra, amb qui estem en contacte permanentment com a integrants de la Policia de Catalunya en el nostresmunicipi. Això es veu reflectit en reunions de coordinació i participació molt freqüents en dispositius conjunts com ara controls, campanyes, patrullatges, etc. També ens coordinem i col·laborem de forma molt satisfactòria amb el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil.

Els darrers mesos, la Policia Local està duent a terme campanyes com Correm Junts i #PelsValents, quin és l’objectiu d’aquestes accions?
Volem refermar el paper de la Policia Local en el seu vessant social, com un actor més del municipi, més enllà d’aspectes purament policials i operatius. Hi ha moltes persones treballadores del Cos, amb una consciència social molt desenvolupada que, de forma voluntària i altruista, volen aportar el seu temps per fer de Santa Perpètua una ciutat millor, més justa, acollidora i integradora. Penso que es tracta de dues iniciatives molt positives que ens han d’apropar a la ciutadania encara més, i espero que durant els propers mesos en vagin sortint d’altres.


Foto: Xavi López, cap de la Policia Local / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

"CAM Bernades s'està convertint poc a poc en una petita família"

Albert, Irina, Gerard, Alejandra, Anna, Alba, Quim, Clàudia, Jordi, Nil, Sincu, Maribaba i Vanessa [ ... ]

"Qui vulgui ser soci de Som Energia ho ha de fer perquè vol millorar el planeta no per estalviar diners"

El perpetuenc i membre actiu de Som Energia Josep Maria Margalida va oferir el 29 de març la xerrada Com [ ... ]

"La Biblioteca Josep Jardí mira el seu entorn i respon a les necessitats que detecta"

Va aterrar a la Biblioteca Josep Jardí el 21 de març de 2016 després de dotze anys a la biblioteca [ ... ]