hola

La Biblioteca Municipal Josep Jardí va rebre durant l'any 2016 un total de 39.201 visitants i va realitzar 22.554 préstecs del seu fons documental, la majoria 15.851, un 70%, van ser llibres. Aquestes són algunes de les dades de l'equipament municipal que va tancar l'any amb 10.780 usuaris amb carnet de la Biblioteca, 236 més que en el 2015 . La directora de la Biblioteca; Míriam Gàsquez, ha valorat positivament les dades i explica algunes de les activitats que porta a terme aquest equipament cultural.

Quines són les principals dades del servei de Biblioteca l'any 2016?

Les primeres dades és que ha hagut un increment en el préstec de documents, tant de llibres com de vídeos. Ha hagut també un increment d'usuaris amb gairebé 300 nous usuaris inscrits i s'ha registrat un augment considerable del número de visites presencials a la biblioteca i les connexions de wifi i serveis d'internet que oferint a l'equipament.

La memòria de 2016 destaca els clubs de lectura. Com funcionen actualment?

La Biblioteca té actualment dos clubs de lectura, un d'anglès i un altre de novel·la. Els clubs de lectura són trobades de caràcter mensual per comentar un llibre que amb anterioritat hem llegit a casa de manera individual. Per participar només cal tenir ganes de conversar al voltant d’un títol proposat pel conductor de l’activitat i passar una bona estona fent tertúlia. Amb aquesta activitat volem treure el màxim de suc a la lectura. El club de novel·la tant és en català com en castellà i deixem a l'usuari en la mesura del possible que escolli la llengua en la que se sent més còmode i li facilitem l'exemplar.

Les noves tecnologies també són presents a la Biblioteca. Els préstecs de cds tenen menys sortida?

En el tema dels enregistraments sonors es veu realment una davallada en el préstec per què cada cop hi ha menys lectors de cds. Les biblioteques tard o d'hora ens haurem de plantejar un canvi en aquest format. Des d'aquest mes de febrer ja es possible demanar pel·lícules a altres biblioteques a través del servei interbibliotecari. Aquesta mesura s'ha pres per donar més moviment a tot el fons de la Xarxa de Biblioteques. També detectem que hi ha gent que comença a descarregar-se llibres digitals. La Biblioteca, a través de la plataforma eBiblio, permet la descarrega d'aquest tipus de document. Encara és un mínim de persones que fa ús. Suposo que haurem de fer més difusió per què els usuaris coneguin aquest servei.

Aquest any heu posat en marxa noves activitats, en aquest cas adreçades a infants de sis a dotze anys. Quines altres novetats tenia previst pel 2017?

A banda dels contes per a bebès i l'hora del conte, hem posat en marxa un cicle de cinc tallers sota el nom de la Màquina del temps amb temàtica històrica. De veritat que funciona molt bé i en els dos primers tallers hem tingut més demanda que places disponibles. Aquest 21 de març tindrà lloc els Guerrers de Xi'an i a l'abril un sobre els cavallers medievals al voltant de la figura de Sant Jordi. Pel mes de maig encara està per definir. De cara al curs vinent prepararem amb l'equip de la biblioteca noves temàtiques.


Foto: Míriam Gàsquez, a la Biblioteca Josep Jardí / L'Informatiu 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

''Si hi ha dedicació i constància, podem trobar un futur allà on nosaltres vulguem''
''Si hi ha dedicació i constància, podem trobar un futur allà on nosaltres vulguem''

Quan l’Àlex Martínez va formar part, ara fa sis mesos, del projecte Engega’t de seguida va voler [ ... ]

"En Santa Perpètua hay mucha afición a los coches y motos clásicas"

Més d'una quarantena de cotxes clàssics van participar a la primera Trobada Motor Clàssic que es [ ... ]

Carla Miró: “La ciència necessita més dones que aportin la seva visió i inclinin la balança cap a la igualtat”
Carla Miró: “La ciència necessita més dones que aportin la seva visió i inclinin la balança cap a la igualtat”

El dia 11 de febrer se celebra el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència perquè [ ... ]