hola

Germán Jiménez

Germán Jiménez és el dinamitzador del programa Biblioaventurers que organitza la Biblioteca Josep Jardí amb l'objectiu de fomentar la lectura entre els infants. Aquesta setmana s'ha iniciat el període d'inscripcions d'aquesta activitat que compta amb molt bona acceptació entre el públic infantil. La Biblioteca posa a l'abast 200 places i el repte és llegir deu llibres entre els mesos d'octubre a abril.


Ja han començat les inscripcions als Biblioaventurers.

Sí. Han començat aquesta setmana. El dilluns, dia 19 de setembre . Aquest primer dia ja van venir a apuntar-se 30 famílies, 30 infants ja amb moltes ganes des del primer dia. Cada any quan comences aquest programa tens la incertesa si continuarà agradant i veus que sí.

Fins quant es poden formalitzar les inscripcions?

Fins arribar a les 200 places o fins al gener. És el termini perquè l'activitat tingui un sentit, no podem tenir places obertes sempre. Creiem que per treballar l'hàbit lector, el gust per la lectura, es necessita un temps i hem de treballar amb sis mesos vista. L'objectiu és que els infants agafin ganes de llegir i de conèixer autors, personatges i engrescar-se amb la lectura.

Quan parlen d'infants de Biblioaventurers, en quina franja d'edat ens movem?

A nosaltres ens agrada que el nen tingui autonomia per fer l'activitat i això ho té un nivell de lector de primer de Primària. Un nen de sis anys ja sap agafar un llibre, llegir-lo i fer una petita fitxa sobre el llibre. L'activitat va adreçada a infants entre els 6 i els 12 anys, és a dir, tota l'educació Primària.

Té molta demanda?

Sí. En totes les edats. Hi ha gent que repeteix any rere any, hi ha qui participa en tres o quatre edicions i altres que proven un any i a l'altre, no. Hi ha de tot.

Aquest any hi ha temàtica dels Biblioaventurers?

Aquesta edició, no. Hem cercat, buscat efemèrides, però no hem trobat cap temàtica engrescadora. L'any passat va ser més fàcil amb el centenari del naixement de l'autor  Roald Dahl i Quentin Blake, l'il·lustrador oficial de Dahl, que ens va cedir les seves il·lustracions a la Biblioteca Josep Jardí. Aquest any donarem a conèixer llibres de la Biblioteca de la literatura infantil, d'autors catalans, i alguns que han quedat amagats per les grans col·leccions.


Foto: Germán Jiménez, fotografiat a la Biblioetca Municipal / L'Informatiu  

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

"La poesia és enemiga de la manipulació, de l'eufemisme i de la mentida"

Joan Margarit va rebre el 3 d'abril l'homenatge de l’Associació d'Amics de Santiga en els actes de [ ... ]

“Les bones intencions és un espectacle de bon rotllo, amb dos personatges molt purs”
“Les bones intencions és un espectacle de bon rotllo, amb dos personatges molt purs”

El grup de teatre Tàndem presenta una nova edició del cicle TEATRE de temporada, un projecte d’arts [ ... ]

Rafael Romero: “L’individu potencialment creatiu i sensible és perillós perquè esdevé crític”
Rafael Romero: “L’individu potencialment creatiu i sensible és perillós perquè esdevé crític”

La percepció de l’art i de l’artista que té un professional de les Belles Arts amb trenta anys [ ... ]