hola

Cada any es detecten a Espanya uns 30.000 nous casos de càncer de còlon. La dietista i nutricionista Elisabet Asensio va oferir aquest 30 de juny una xerrada sobre Alimentació i càncer colorectal on va explicar que uns hàbits de vida saludable i una alimentació apropiada poden disminuir molt la probabilitat de patir un càncer de recte o colon. L'activitat organitzada per la Junta Local de l'Associació Contra el Càncer va reunir a una cinquantena de persones.

Amb l'alimentació, en principi, es pot prevenir el càncer?
Amb l'alimentació sí que és veritat que podem millorar moltíssim el nostre estat de salut. A nivell intestinal, en el cas del càncer colorectal es pot prevenir fins a un 40%.

És un percentatge molt alt?
Sí. Té moltíssima rellevància l'alimentació en aquest casos.

Quins aliments ens poden ajudar a prevenir el càncer colorectal?
No hi ha aliments que siguin anticancerosos, però sí que hi ha un número important d'aliments que tenen propietats que milloren el nostre estat de salut. Per exemple, els peixos, que porten Omega 3, per  a l'estat de les mucoses intestinals. També fruites, verdures, hortalisses en cru, que aporten moltes vitamines antioxidants, i fruits secs, llegums.... Bé una mica el que seria la dieta mediterrània.

Un tipus d'alimentació que sembla que anem perdent?
Sí. cada cop més per desgràcia l'anem deixant de banda amb les noves tendències i sovint l'oblidem una mica. A tot això, cal afegir els canvis d'hàbits que patim, el tipus de feina, el ritme de vida, el sedentarisme. Tot juga un paper important en aquest aspecte.

Tenim molts mitjans i canals, però ens falta informació sobre la importància d'una bona alimentació per prevenir malalties?
Sí. Jo crec que tenim poca informació, però també al contrari, excés d'informació que sovint no tota és vàlida. Ja que circulen coses que no són certes i que cal desmitificar.

El càncer colorectal és una malaltia que va en augment?
Sí. Segons l'Associació Espanyola Contra el Càncer cada any es registren a l'Estat 200.000 casos nous de càncer, dels quals entre 28.000 i 30.000 corresponen a colorectal.


Foto: Elisabet Asensio / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

“El projecte Som Diverses neix per donar veu al feminisme i a la diversitat funcional”
“El projecte Som Diverses neix per donar veu al feminisme i a la diversitat funcional”

La perpetuenca Neus Miró ha posat en marxa Som Diverses, i ens explica que és un projecte de transformació [ ... ]

“Em fa molta il·lusió estar al capdavant del club en l'any de celebració del 50è aniversari”
“Em fa molta il·lusió estar al capdavant del club en l'any de celebració del 50è aniversari”

El Club Natació Santa Perpètua celebra aquest any el seu 50è aniversari. L’entitat que presideix actualment Raúl [ ... ]

Txell Feixas: “El que està passant a Gaza passarà a la història i ens haurem d’avergonyir tots”
Txell Feixas: “El que està passant a Gaza passarà a la història i ens haurem d’avergonyir tots”

Txell Feixas és una periodista de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que durant cinc anys, [ ... ]