hola

Roser Muntañola

El llibre Art i vida Notes autobiogràfiques dels professors Julián López i Núria Rius repassa la vida i l'obra de l'artista Roser Muntañola, una perpetuenca il·lustre com la defineix l'alcaldessa de Santa perpètua, Isabel Garcia. La publicació homenatja la trajectòria vital i artística d'una dona emblemàtica i que tot i no néixer al municipi, és considerada com una perpetuenca de cap a peus. A la localitat hi ha obres de Muntañola a diferents equipaments municipals com ara al Pavelló d'esports (mural) i al passeig de la Florida l'escultura sobre Mauthausen com a homenatge a les víctimes dels camps de concentració.

Com se sent desprès de la publicació i presentació d'aquest llibre autobiogràfic?
Em representa moltíssim perquè jo he viscut a Santa Perpètua des de la dècada dels seixanta, però abans havia estat vivint a Amèrica (Buenos Aires i Panamà) i això m'ha reportat moltíssimes visions del que diríem “art”, d'aquells moviments prehistòrics. També ho he portat aquí amb manifestacions de les activitats que he fet per exemple amb l'obra Mauthausen. Ara que ja sóc gran ja no pinto, ja que penso que ja he donat tant, que prefereixo que ho facin els joves.

Què li ha semblat el resultat d'aquest llibre?
A mi m'ha agradat molt perquè no solament té la part artística de les obres que he presentat per diferents llocs com EEUU, França, Mèxic,... sinó que també he fet visible la meva infància i el transcurs de l'educació que vaig tenir a Buenos Aires. Tota aquella visió me l'he fet meva i m'ha donat molta alegria veure-ho ara en el llibre.

La seva darrera exposició, Tres visions de l'art, es va veure a Santa Perpètua l'any 2013 durant la Festa Major , un projecte amb els seus fills Roser i Javier.
Feia temps que donàvem voltes a la seva preparació, tant els meus fills com jo. Mentre pensava quins quadres exposar també en venien molts records, com si moments significatius de la meva vida tornessin a passar per davant dels meus ulls en aquests moments tan significatius. Als meus 85 anys m'ha reconfortat molt saber que la meva obra té continuïtat en la d'ells i que el públic ha pogut contemplar la manera de fer art de tres membres de la mateixa família. Va ser una gran pena que en Ciro (el seu marit) no hi pogués ser el dia de la inauguració, però la seva presència es va deixar sentir en el ambient.


Foto: Roser Muntañola durant la presentació del seu llibre / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

"És necessari donar a la població un bon servei i satisfer les demandes que tinguin"

Des de l’1 de gener el doctor Eduard Car­rión és el nou director de l’Equip d’Atenció Primària [ ... ]

“El que més m’agrada de la Festa Major és la participació i la implicació de la gent”
“El que més m’agrada de la Festa Major és la participació i la implicació de la gent”

Joan Pera continua gaudint de la seva tasca com a actor teatral que, de forma ininterrompuda, practica [ ... ]

"Visito als majors de 80 anys de Santa Perpètua per conèixer la seva situació i oferir-los els serveis municipals"

La Regidoria de Benestar Socials i Atenció a les Persones ha posat en marxa el projecte Millora de [ ... ]