hola

La Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha informat de l’inici d’una campanya de seguretat i higiene alimentària al municipi. Els establiments minoristes d’alimentació com carnisseries, forns de pa, peixateries, pastisseries, restaurants, bars, rostisseries i tendes de menjar preparat, entre d’altres seran els que rebir la visita dels inspectors.

Segons expliquen des del departament municipal, es tracta de campanyes periòdiques que garanteixen la iniquitat dels aliments de forma que els consumidors poden adquirir productes segurs. D’aquesta manera els inspectors visitaran els establiments alimentaris del municipi entre els mesos d’abril i de maig.

Salut Pública explica que per garantir la seguretat alimentària en els diferents tipus d’establiments és bàsic la higiene de les mans per manipular aliments i és per això que durant les inspeccions s’exigeix que les aixetes de les piques siguin d’acció no manual (peu colze, maluc, cèl·lula fotoelèctrica) i estiguin correctament equipades amb dosificador de sabó fixe a la paret i eixugamans d’un sol ús (paper). No és correcte utilitzar draps de cuina o tovalloles, ja que poden produir-se contaminacions encreuades, per exemple.

En els establiments de venda d’aliments es poden utilitzar guants d’un sol ús, que caldrà anar renovant sovint quan es manipulin aliments. A banda d’aquestes qüestions, les inspeccions també valoren principalment les estructures i dissenys higiènics de les cuines de restaurants, bars i establiments de menjar preparats com ara rostisseries, llegums cuits i preparacions alimentaries tipus sushi, per exemple. La correcta temperatura dels aliments en refrigeració o congelació, les condicions d’exposició la i venda refrigerada son aspectes que també es valoren en aquestes inspeccions.

L’emmagatzematge tant frigorífic com no frigorífic ha de seguir els criteris segons la regla PEPS per respectar la correcta rotació dels productes i caldrà respectar les instruccions de conservació i dates de caducitat i consum preferent indicades a les etiquetes. Els inspectors també valoraran el pla de neteja i desinfecció, els pla de proveïdors, el pla contra el control de plagues, el pla d’aigua, etc.


Foto: La campanya es porta a terme entre els mesos d'abril i maig / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault