hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

L'augment en un 2% dels préstecs és una de les dades més destacades de la memòria d’activitats que ha presentat la Biblioteca Josep Jardí amb els resultats de 2017.

“Aquest augment és degut principalment al préstec de sèries de televisió” explica la directora de l’equipament Míriam Gásquez que afegeix que “ha estat un encert especialitzar-nos en aquest gènere que desperta tant d’interès entre la ciutadania”. En total s’han realitzat 48.434 préstecs durant el 2017. En l’informe es recull també l’augment del 2,2% d’usuaris inscrits i del 3,1% d’usuaris actius que fan ús d’internet, d’ordinadors o del servei Wi-Fi. També s'ha registrat un augment de les visites presencials a la biblioteca en un 7,2% i el nou espai de l'equipament al web municipal ha comptat amb 760 clics.

Pel que fa a les activitats, s'han realitzat 27 visites escolars més que al 2016, el que ha suposat que 625 alumnes més visitin la biblioteca. “Hem apostat per activitats en les quals hem tractat temes com el còmic o la novel·la juvenil que han connectat molt amb els escolars”, afirma Gásquez. Hi ha hagut un 2,8% més d’assistents a les activitats organitzades per l’equipament de les quals s’ha mantingut el nombre de sessions respecte l’any anterior. El que sí que han augmentat han estat les exposicions bibliogràfiques. En total se n’han realitzat 29, nou més que al 2016. “Des de la Biblioteca també hem volgut apostar per oferir més hores de formació al personal i per incrementar les col·laboracions amb les diferents regidories de l’Ajuntament i associacions”, explica Gásquez. Fruit d’aquestes col·laboracions han sorgit projectes com el Biblioshopping amb la regidoria de Comerç o els contes coeducatius amb Igualtat.

A la memòria també s’han recollit els punts febles. La baixa participació en les activitats enfocades al públic jove i adult, el descens del nombre d’usuaris que fan ús del servei de préstec i la poca quantitat d’ordinadors d’ús públic són alguns dels aspectes a millorar.

Entre els principals objectius per implementar al llarg de 2018 hi ha la promoció de la biblioteca com a eina per a l’educació reglada i la formació contínua; la promoció de la lectura o treballar des de l’equipament en la inserció laboral, la recerca de feina i el desenvolupament del teixit comercial.


Foto: Primera planta de la Biblioteca Josep Jardí / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault