hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

L’Ajuntament de Santa Perpètua s’ha adherit al projecte Pren-te el pols que ha endegat el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya juntament amb la Fundació Ictus i el Consell de col·legis farmacèutics de Catalunya.

Es tracta d’una campanya de detecció de l’arítmia entre les persones majors de 60 anys per tal de prevenir l’ictus. Per això les farmàcies de diversos territoris oferiran la possibilitat de prendre el pols gratuïtament a les persones que tinguin 60 anys o més i, en cas que els detectin arítmia, seran derivades al CAP. A Santa Perpètua, les farmàcies adherides són J. Peya (Pablo Picasso, 7), La Creueta (Av. Santiga, 32), J.Guillén (Av. Barcelona, 2), E. Dordal (Pare Rodés, 10) i, M. Morató (Ausiàs March, 38). Pren-te el pols s’estendrà fins al 20 de desembre.

La Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha distribuït uns vals que els ciutadans hauran de recollir als equipaments municipals (escoles, centres cívics, Granja Soldevila, Pavelló d’Esports i Ajuntament) i portar a les farmàcies adherides per tal que els prenguin el pols gratuïtament.

L’ictus és una alteració brusca de la circulació de la sang al cervell, per embussament o trencament d’una artèria i és la primera causa de mort en dones i la tercera entre els homes a Catalunya. A més, l’ictus provoca el doble de morts que el càncer de mama i de pròstata. L’ictus afecta 13.000 persones cada any a Catalunya, provocant diferents nivells de discapacitats al 45% dels afectats.

El principal factor de risc, la fibril·lació auricular (el tipus d’arítmia més freqüent que pateix entre el 8 i el 10% de la població de més de 60 anys), es pot diagnosticar fent-se prendre el pols per un professional de la salut. Es tracta d’una prova senzilla, ràpida i gratuïta. I és aquest un dels punts en els quals vol incidir la campanya, per tal de que la presa del pols es converteixi en un hàbit.
Pren-te el pols és una campanya lligada a la Marató de TV3, que tindrà lloc el 18 de desembre, i que enguany està dedicada a l’Ictus i les lesions medul·lars cerebrals traumàtiques. El web www.prentelpols.cat permet a la ciutadania aprofundir en la informació sobre el projecte i la vinculació entre Ictus i Arítmia.


Foto: Imatge de la campanya / Generalitat de Catalunya

 

 

0
0
0
s2sdefault