hola

Paradeta Ajuntament

Sant Jordi és el dia del llibre i de les roses. Un dia de tradició i de cultura. És el dia per buscar entre les paradetes i trobar aquell exemplar que pot fer il·lusió a la persona a la que li regalarem. L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda no fallarà en la fira de Sant Jordi i, com cada any, posarà a la venda publicacions pròpies, moltes d’elles relacionades amb el municipi, a preus assequibles, el més costós 30 euros.


Entre el catàleg de publicacions municipals hi ha des del recull d’obres premiades al Premi de Poesia i Contes Breus, (les edicions de 1996 i 1997 estan exhaurides) llibrets com Bosc de la Granja Soldevila, Santiga, una joia del patrimoni cultural i natural i Mogoda, un castell mentider? o les edicions de les Beques de Recerca sobre Passat, present i futur de Santa Perpètua de Mogoda: Els orígens del règim municipal (segles XII-XVI), Cent anys d’associacionisme agrícola a Santa Perpètua, Cavallers, pagesos i templers: Santa Perpètua de Mogoda a l’Edat Mitjana; Masos, masies i masoveries. Estudi de l’agricultura de Santa Perpètua i Santiga; i Treball de dones. Més enllà de l’oficialitat. També podreu localitzar llibres de personatges locals, com el poeta Josep Navarro, les artistes Roser Muntañola i Conxita Morral i del fomentador del futbol entre els infants Paco Navarro. Els amants de la història de la ciutat podran escollir entre Història de Santa Perpètua de Mogoda, El que sabem del segle XX, Coneguem Santa Perpètua de Mogoda, Temps enrere, portes endins, les Cròniques d’en Sila i La petita història de Santa Perpètua amb la il·lustració de Pilarín Bayès. També es podrà adquirir la trilogia dels DVD destinats a vetllar per la recuperació de la memòria col·lectiva del municipi.

Altres títols vinculats amb la ciutat

En aquest recull de llibres relacionats amb el municipi de Santa Perpètua de Mogoda no volem deixar escapar l’oportunitat d’apuntar els llibres d’autors perpetuencs o vinculats amb el municipi d’alguna manera.

Dos perpetuencs estaran presents a la fira amb les seves dues darreres obres. Jesús Ávila Granados, que el dia 20 d’abril va presentar una novel·la històrica que transcorre en part per Santa Perpètua sota el títol La confesión. El médico templario i Eloi Gispert, amb el segon volum de Les aventures dels DTB. Siurana, Empúries i les Valls d’Àneu. També col·laboradors dels mitjans de comunicació municipals tenen títols nous aquest any. L’assessora literària del magazín radiofònic Fem Matí, Judit Priay, presenta aquest diumenge la seva darrera novel·la Las dos caras de la penumbra, mentre que el col·laborador d’aquest espai i del programa juvenil Crèdit variable, Jordi Barra, fa unes setmanes va començar la difusió del llibre La legión Cóndor, un atles històric sobre aquesta unitat enviada per Hitler en suport de Franco durant la Guerra Civil.

Altres excol·laboradors de Ràdio Santa Perpètua també tenen al mercat algun llibre que volen vendre, especialment, a la fira de Sant Jordi. Aquest és el cas de La guía Vaughan por la Segunda Guerra Mundial: aprende inglés, aprende historia y diviértete, un llibre escrit pel còmic i guionista Toni Mata i El colapso, de Jaime Paz, un dels habituals fa un temps a La Tertúlia de la Ràdio.

També recordem, tot i que no és nou, el Pagesos de ciutat, la guia sobre l’horticultura urbana de l’Ester Casanovas, del programa Pagesos de ciutat. Finalment, Un tros de paper, de la treballadora municipal Noèlia Beltran també estarà disponible durant el Sant Jordi perpetuenc.


Foto: Imatge d'arxiu d'una paradeta de l'Ajuntament a la Fira de Sant Jordi / L'Informatiu 

 

 

0
0
0
s2sdefault