hola

El cens municipal ha registrat, segons dades facilitades per l’Ajuntament, un total de 244 nous perpetuencs nascuts el 2015. Al Registre Civil de Santa Perpètua, però, es van registrar un total de 203 infants, 104 nens i 99 nenes. Pel que fa a les tendències en els noms propis dels nascuts, segons dades del Registre Civil, Hugo encapçala la llista dels més populars amb sis infants. De nenes, Lucía i Martina són els noms que més agraden als perpetuencs, amb set repeticions cadascun.

Un total de 203 infants es van inscriure al Registre Civil de Santa Perpètua de Mogoda (plaça de Francesc Macià s/n) l’any 2015, al tancament d’aquesta edició de l’Informatiu. D’aquests, hi ha 104 nens i 99 nenes. El nombre de nenes nascudes el 2015 coincideix amb el de 2014 mentre que el total aquell any va ser de 208 infants. Pel que fa al padró municipal, s’han donat d’alta 244 nous perpetuencs nascuts el 2015. Al tancament d’aquesta edició de l’Inforamatiu, l’Ajuntament també ha informat de cinc censats nous nascuts al 2016.

Els pares i les mares dels nous perpetuencs han triat noms diversos per als seus fills però, en nen, el més popular del 2015 ha estat el d’Hugo, amb sis repeticions. De fet, Hugo ha estat dels més posats als darrers tres anys. Lucas i Èric/Éric/Erik també encapçalen els noms més populars del 2015. L’any passat, Leo va ser el més popular, però enguany només s’ha registrat un infant. El 2015 també registra noves tendències com Derek o Nicolás, que apareixen a la llista amb dues repeticions. Entre els menys comuns hi ha Eiden, Guiu o Lleó. Pel que fa als noms de nenes, la tendència continua sent la mateixa i Lucía repeteix com a nom més popular entre les noves perpetuenques amb set repeticions. Martina torna també al primer lloc dels noms més posats (7 inscrites) després de ser-ho l’any 2013. Maria/María, Carla i Júlia/Julia són també els noms més populars del 2015 amb sis i quatre repeticions, respectivament.
El nom d’Alba perd popularitat després de dos anys als primers llocs i registra dues inscrites. Entre els noms menys comuns de nena hi ha June, Sigrid o Mya amb un registre.

La primera perpetuenca de 2016 es diu Fiona i va néixer el dia 1 de gener

Fiona Umbert va néixer a l’Hospital General de Catalunya (Sant Cugat) el dia 1 de gener de 2016 a les 9.32 h. Al tancament d’aquesta edició de l’Informatiu, és el primer bebè de 2016 inscrit al Registre Civil de Santa Perpètua. Fiona és la primera filla de la perpetuenca Neus Umbert, de 37 anys, i de l’iguadalí David Berga, de 46, tot i que ell ja ha viscut l’experiència de la paternitat a través de l’acollida d’infants.

Segons explica la mare de Fiona a l’Informatiu, la nena és molt tranquil·la i encara no troben a qui dels dos s’hi assembla més. Aquesta parella d’actors, Neus també és la directora de l’escola de teatre La Bambalina de Santa Perpètua, esperaven el naixament de la seva filla per al 24 de desembre, però es va retardar fins al primer dia de l’any. Els seus pares expliquen que van celebrar el cap d’any amb amics però que, després de menjar-se el raïm, van decidir anar a l’hospital. “Vam pensar a deixar el personal mèdic que celebressin l’entrada a l’any tranquils”, explica Neus Umbert. Finalment, Fiona va néixer per cesària.

Aquesta parella va registrar la seva filla a Santa Perpètua el dia 7 de gener amb el cognom de la seva mare en primer lloc i no pas el del seu pare, com és habitual. “Podent-se fer, perquè continuar amb les imposicions del patriarcat?”, comenta Neus, mentre que David expressa haver “renunciat a aquest privilegi per la seva condició d’home”.


Foto: Fiona Umbert Belga ha estat la primera perpetuenca del 2016 / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault