hola

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda endega un Nadal més una campanya per conscienciar la ciutadania que aquests dies compri joguines que ho faci amb responsabilitat per no reproduir esquemes sexistes ni promoure actituds violentes ni insolidàries. La campanya, que porta per títol Regala valors, inclou l’edició de 1.500 fulletons que es distribuiran per diversos equipaments de la ciutat.

La iniciativa, que ja s’ha dut a terme en anys anteriors, vol aprofitar que al Nadal i Reis és l’època que els infants del municipi reben més regals. La campanya vol sensibilitzar la ciutadania per un consum no sexista dels regals, educar en valor als in­fants i evitar l’adquisició de joguines bèl·liques.

La Regidoria d’Igualtat assenyala que “donar als nens i nenes la possibilitat de jugar amb allò que ells vulguin sense condicionar els seus gustos és quelcom que les famílies han de procurar” i afegeix que “igualment cal tenir una diversitat de joguines a fi de no condicionar el joc simbòlic dels nostres fills i filles, així com joguines neutres no assignades a priori ni a nenes ni a nens”.

La campanya vol promoure la igualtat de dones i homes, el respecte a la diversitat, la solidaritat i evitar promoure actituts violentes amb la compra de joguines.

L’Ajuntament editarà 1.500 fulletons de la campanya Regala valors , que distribuirà en equipaments municipals i centres educatius de Santa Perpètua. Els anuncis, catàlegs de joguines i, fins i tot, molts llibres i pel·lícules encara mostren una realitat estereotipada i sexista. Per tant, si volem promoure que els nens i nenes creixin lliures i iguals, cal fer-hi una visió crítica a l’hora d’escollir els millors jocs i joguines.

Des de l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació, en la seva campanya Els regals no són sexistes.Regala’m el que vulguis, jo hi poso la imaginació, expliquen que “hem convidat a promoure social i individualment un consum que tingui en compte la superació del determinisme incitat per l’assignació sexista dels jocs per part de fabricants i publicitat”. L’Observatori argumenta que cal regalar d’una manera diferent, aplicant creativitat a l’hora de triar i defensa la necessitat de pensar que l’acte de fer un regal és també una oportunitat de superar els estereotips propis de les retòriques publicitàries; saltar per sobre del llast dels aprenentatges induïts per les convencions socials, que limiten les capacitats de desenvolupament emocional i social, i ampliar l’imaginari social que ens envolta i del qual en formem part.

La Regidoria d’Igualtat incideix que “sabem que des que neixem se’ns condiciona els nostres gustos, valors i sabers en funció de si és mascle o femella. Es dóna per fet que les nenes són d’una manera i els nens d’una altra i això afecta sobre el que esperem que siguin: gustos, professions, aptituds, valors... Són els estereotips sexistes i models de construcció social del que significa ser dona o ser home”.

El departament assenyala que les persones que s’allunyen d’aquests models poden patir rebuig o discriminacions. I afegeix que aquests models del que s’espera d’una nena o un nen es perpetua amb molts missatges instal·lats al si de les famílies, als mitjans de comunicació. També en l’ús que es fa de les joguines, ja que a través del joc simbòlic la infància s’educa i adquireixen competències per a la seva vida futura.


Foto: La campanya de l’Ajuntament vol sensibilitzar per a un consum no bèl·lic, no sexista i per a l’educació en valors / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault