hola

El 2003 es va iniciar al Pavelló d’Esports, a través del Servei d’Esports, una activitat que de seguida va aconseguir molts adeptes. Es tractava de l’Aerodiver, classes de ball per a infants que amb el temps va reinventar-se fins acabar sent el que avui és: hip-hop. La monitora de les classes, l’Arantxa Villalta, és l’encarregada de dinamitzar els grups i de preparar les coreografies dels 10 conjunts diferents que hi ha, quatre d’ells de competició.

I és que el hip hop a Santa Perpètua no ha fet més que créixer des que va iniciar la seva aventura al municipi de la mà de l’Arantxa Villalta. La seva passió per aquesta dansa urbana s’ha encomanat als diferents grups que ara dirigeix i ha format un total de deu grups, dos infantils, un de juvenils, dos d’absolut i un d’adults, format majoritàriament per mares de balladores de les altres categories. A més, el K-mec, go, nom que rep aquesta companyia de hip hop té també quatre formacions en competició.

A partir dels sis anys, nens, nenes i adults poden apuntar-se a aquesta modalitat de ball que s’ofereix des del Pavelló Municipal d’Esports i aprendre aquesta dansa urbana.

El hip hop va néixer com a moviment artístic a la dècada dels 70 entre les comunitats afroamericanes i hispanoparlants del barri sud del Bronx, al districte del Bronx de Nova York. Entre els valors del hip hop hi ha missatges de pau, amor, unitat i de passar-s’ho bé, però també el respecte als altres al mateix temps que la unitat dels pobles. Si hi ha un element implícit a la cultura del hip hop aquest és l’esperit de superació i això és el que ha aconseguit el K-mec, go de Santa Perpètua situant-se en un referent català del hip hop. I és que els quatre grups de competicions han participat amb èxit a diferents campionats destacant per la seva força i aconseguiNt les primeres places. Ha estat el cas del grup infantil, les K-muffins, tres cops primeres al Campionat de Hip Hop Idance, al d’Eivissa i al Show Box. Per a elles, aquesta temporada ha sigut molt bona, segons la seva monitora Arantxa Villalta “per la seva força, actitud i compenetració a la pista de ball”. A més, aquesta formació ha participat recentment al càsting d’un conegut programa de la televisió nacional amb un bon resultat. Els altres grups de competició, les K-dazzling (juvenils) i les K-mec (absolut), també han fet actuacions destacades a diverses competicions com el Campionat La Rock i els de Sant Cugat i Moià.


Foto: Les k-muffins en una actuació durant la Festa de l'Esport de 2015 / Josep Cano

 

 

0
0
0
s2sdefault