hola

La Perpètua és la dona d’aigua que l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats (IMSD) de Mollet del Vallès ha personalitzat per al nostre municipi i que tindrà la funció d’obsequi institucional. L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha encarregat a aquest servei municipal de la localitat veïna la creació d’una d’aquestes figures artesanes amb l’objectiu de col·laborar amb la tasca que realitza amb el col·lectiu de persones discapacitades.

La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Mollet, Ana Díaz, i la directora de l’IMSD, Montserrat Tarrés, es van reunir el 3 de setembre amb l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, per presentar-li la figura del nostre municipi. A la trobada, també va participar el perpetuenc José María Vera, un dels usuaris de l’Institut que ha col·laborat en el procés de realització de la figura.

La regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Mollet ha explicat que el projecte de les dones d’aigua neix arrel de la crisi i de la disminució de comandes de manipulats als tallers ocupacionals de l’IMSD. “Va sorgir la idea de fer una prova pilot amb ampolles d’aigua i va sortir aquesta nina, que es pot personalitzar”, ha detallat. Díaz ha destacat que la creació de les figures “és un treball en xarxa, molt partcipatiu en el qual col·laboren des del primer noi i noia fins a l’últim, i que està donant una mica de sortida al taller per pal·liar la crisi”. Ana Díaz ha afegit que les dones d’aigua són “una manera de mantenir el taller, que és municipal” i ha demanat col·laboració “perquè els ajuntaments ho tenim bastant difícil i és costós mantenir aquests serveis”.

L’alcaldessa, Isabel Garcia, ha explicat que cada dona d’aigua té un nom “i la nostra com no podia ser d’una altra manera es diu Perpètua”. L’alcaldessa ha indicat que l’Ajuntament ha considerat que era important col·laborar amb una entitat social com l’IMSD i ha destacat que són figures “fetes per persones amb algun tipus de discapacitat i que li posen tot l’afecte i sentiment”. Isabel Garcia ha afegit que aquesta figura personalitzada “és el millor obsequi que podem oferir; no és un simple objecte, sinó que darrere hi ha una història, un grup de persones que amb tota la seva il·lusió les creen”. L’alcaldessa també ha destacat que les figures poden “donar molt de si i adaptar-les a les activitats que fem, hi ha tota una col·lecció”.

La directora de l’IMSD, Montserrat Tarrés ha destacat que darrere de les figures “hi ha un treball laboral, social i de la pròpia autonomia dels nanos” i ha afegit que les elaboren persones amb diferents graus de capacitat. Tarrés també ha explicat que aquests treballs d’artesania han traspassat fronteres i han arribat al Japó, Canadà, Costa Rica i Anglaterra, entre d’altres països. La directora de l’IMSD ha detallat que les dones d’aigua són figures mitològiques que es trobaven als gorgs d’aigua dolça i en llacs que representen “la puresa, la bellesa, l’interior de les dones”. Tarrés ha manifestat que “avui en dia moltes persones creuen en les energies positives, i aquesta ampolla en porta moltíssima”.

L’IMSD disposa del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), l’Escola d’Educació Especial Can Vila, el Centre Ocupacional del Bosc i el Centre Especial de Treball Taller Alborada, a més dels pisos tutelats La Llar Residència Alb-Bosc. L’Institut dóna servei a la comarca i set persones de Santa Perpètua són usuàries del servei. “Es valora molt que tenim tota la xarxa, oferim serveis des que són nadons fins a adults”, ha detallat Ana Díaz.

Les persones que vulguin col·laborar i adquirir una figura es poden adreçar al Taller Alborada (talleralborada@talleralborada.com), al web donesdaigua.cat, on es pot consultar tot el catàleg de dones d’aigua, o a la botiga de l’Hospital de Mollet. 


Foto: imatge de la Perpètua, la dona d'aigua de Santa Perpètua / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault