hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda obre del 13 al 30 d’abril el període per sol·licitar cita prèvia per a la inscripció de nadons i infants a les escoles bressol municipals. L’EBM Can Folguera, EBM L’Espiga i EBM Els Pins són els tres centres públics d’educació de 0 a 3 anys del nostre municipi que oferiran un total de 308 places per al proper curs 2015-2016, de les quals es troben vacants 167, distribuïts en 24 de nadons, 80 d’un i dos anys i 63 de dos-tres anys. La resta de places es mantenen ocupades pels infants que continuen escolaritzats.

Tots tres centres celebraran jornada de portes obertes el dissabte 25 d’abril de 10 a 13 hores per tal de mostrar a les famílies les instal·lacions i les activitats i l’equip educatiu de cada centre escolar.

Del 13 al 30 d’abril, les famílies interessades a matricular el seu fill/a a les escoles bressol municipals poden demanar cita prèvia a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) trucant al telèfon 93 574 32 34. La cita prèvia es realitza per tal de facilitar el tràmit de la preinscripció, que serà del 4 al 15 de maig.

La Junta de Govern Local, en la seva darrera sessió, ha aprovat el calendari de preinscripció i matriculació i l’oferta de vacants i de grups. L’EBM Can Folguera (plaça de Federico García Lorca) oferta 8 places de lactants, 31 del grup 1-2 anys i 21 del grup 2-3 anys. Els Pins (carrer de la Baronia, 9) ofereix les mateixes places, mentre que l’Espiga (avinguda de Barcelona, 32) té vuit vacants de lactants, 18 del grup 1-2 anys i 21 de 2-3 anys.

La Regidoria d’Educació s’encar­rega del servei d’Escola Bressol Municipal, que es gestionen de forma indirecta a través d’empreses adjudicatàries. Actualment, l’EBM Can Folguera està adjudicada a la Cooperativa Mainada, mentre que les EBM Els Pins i l’Espiga les gestionen la Fundació Pere Tarrés.

La Regidoria destaca que hi ha una aula de lactants amb vuit places casdacuna en cada escola bressol municipal. Un dels objectius d’atenció a la infància del departament d’Educació és garantir l’atenció educativa de qualitat als infants de 0 a 3 anys, contribuir a la conciliació de la vida laboral i familiar i garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés al servei a les famílies amb rendes més baixes a través de convocatòries públiques de subvencions. L’Ajuntament ofereix ajuts d’escolarització i de menjador. Per a aquest curs, el Consistori ha aprovat el preu públic de les EBM que s’estableix en 180 euros mensuals, de setembre a juny, tot i que el servei també funciona al juliol i només tanca al mes d’agost.

D’altra banda, la Regidoria d’Educació ha destacat que Santa Perpètua compta amb el nombre més elevat de places d’escola bressol municipal per cada cent habitants de les 235 localitats de la província de Barcelona que tenen centres d’aquestes característiques. Segons un estudi de l’organisme provincial, realitzat durant el curs 2012-2013, Santa Perpètua comptava amb 1,38 places per cada cent habitants. Només Sant Joan Despí, amb 1,05, i Vilassar de Mar, amb 1,24, superen la plaça per cada cent habitants. Poblacions com Sabadell o Terrassa no arriben al 0,5, amb un 0,48 i un 0,47; respectivament.

Des de l’any 2011 s’ha experimentat una davallada progresiva de demanda que ha conduït que a l’actualitat gairebé tothom que vulgui pot obtenir una plaça a les escoles bressol municipals, en el cas dels infants d’1 i 2 anys.

Enquesta de satisfacció

Una enquesta de satisfacció realitzada cada curs per la Regidoria d’Educació als pares i mares dels infants de l’Escola Bressol Municipal detalla que, en el cas del curs passat, uns dels aspectes més valorats són “el bon tracte del personal que treballa a l’escola, la professionalitat, el bon tracte i la bona atenció i la cura que reben els infants, la proximitat i el tracte afectuós, i la bona comunicació amb els mestres, l’adquisició d’hàbits, la relació mestre-infant, el foment de l’autonomia dels nens i que els infants hi van feliços”, segons ha detallat la regidora d’Educació, Neus Garcia. Altres aspectes destacats pels progenitors del model són “els valors que es transmeten i el tracte atent, afectuós, seriós i professional que dispensen a les famílies i als infants”. Els pares i mares perpetuencs també van valorar molt positivament “el conjunt de l’equip d’educadores i les directores, l’atenció que presten als infants i la comunicació diària de la mestra amb la família”, ha destacat Neus Garcia. El nivell de satisfacció global d’aquests darrers cursos està valorat per sobre dels 9 punts sobre 10, encara que la Regidoria recorda que sempre hi ha aspectes que cada curs s’intenten millorar. 


Foto: imatge d'arxiu d'una de les escoles bressol municipals de Santa Perpètua / Josep Cano

 

 

0
0
0
s2sdefault