hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

estic_descansantLa Ciutat - La Ciutat

Un any més, la Regidoria de Via Pública i, després dels bons resultats obtinguts l'any passat, ha tornat a llençar la campanya del Dret a la calma que té com a objectiu principal, conscienciar a la ciutadania de la importància de respectar les hores de descans i de son del veïnat. Aquest any l'Ajuntament, per tal de reforçar la campanya, ha comptat amb la parella d'agents cívics que s'han encarregat de recordar de forma presencial als establiments quins són els seus drets i obligacions i quina és l'ordenança municipal per a les terrasses, que sovint creen conflictes entre usuaris i veïns.

 

El regidor de Via Pública de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Joan Mestres, ha explicat que no ha sigut fàcil la comprensió per part dels empresaris de restauració d'algunes normes que en ocasions els han pogut ocasionar problemes, però tot i això, han aconseguir adaptar-se. Mestres ha mostrat el seu agraïment i ha declarat que "reconeixem i agraïm la col·laboració que tenim des dels empresaris i també als ciutadans usuaris de terrassa i bar la seva comprensió i comportament cí­vic en benefici del decans de la resta del veïnat".

La pretensió de Via Pública és fer compatible l'oci nocturn amb el descans del veïnat. La Regidoria recupera la imatge que va protagonitzar la campanya de l'any passat, dissenyada pel Departament municipal de Comunicació i que representa un infant que està dormint al llit amb l'eslògan Shhh. Estic descansant. La campanya pretén fomentar conductes cíviques i s'adreça especialment als propietaris i clients dels bars i terrasses d'estiu, però també al veïnat que passeja i circula per la via pública en horari nocturn per tal que siguin conscients que cal evitar la contaminació acústica a aquestes hores i aquells sorolls que puguin pertorbar el descans dels veïns.

La Regidoria de Via Pública ha recordat que l'Ordenança municipal reguladora de l'autorització de terrasses de bar i el seu mobiliari estableix els horaris d'obertura de les terrasses dels establiments de restauració del municipi. Aquests horaris són: de diumenge a dijous, de 8 a 23 hores a l'hivern i fins a les 24 hores a l'estiu (entre l'1 de juny i el 30 de setembre); mentre que divendres, dissabtes i vigílies de festius, és de 8 a 24 hores a l'hivern i fins a la una de la nit a l'estiu.

En aquest sentit, la Regidoria de Via Pública també ha recordat als propietaris de bars l'obligatorietat d'obtenir la llicència municipal de terrasses de bar. Els establiments interessats han d'emplenar una instància que han de presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana amb una antelació mínima de quinze dies i abonar la taxa fixada.

Foto: imatge del cartell anunciador de la campanya / Regidoria de Comunicació

0
0
0
s2sdefault