hola

Aquest 2020 es commemoren 20 anys de la creació de dues escultures situades al barri de Can Folguera i que van resultar les guanyadores de la cinquena edició del Concurs d’Escultures a l’Aire Lliure, que convocava a l’estiu l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.

A partir d’una imatge d’una forta presència física però plena de lirisme, l’escultura Abrazo, de Millán Fernández de Garaialde, desenvolupa un joc ordenat dins de la seva rigidesa, austeritat i buit. La peça proporciona un estímul visual i estableix un paral·lelisme entre la unió de formes i la barreja de diferents races i cultures que integren la nostra societat, com a únic camí en la recerca de la riquesa cultural compartida. El títol descriptiu de l’escultura ajuda l’espectador a mobilitzar imatges en la memòria i a crear una fusió entre formes i contingut. Es tracta d’una peça íntima i humana que intenta provocar sensacions intenses a través del material i de les diferents tonalitats cromàtiques de la pedra.

D’altra banda, Mountain of Mine, de Matilde Grau i Armengol, és una escultura teixida amb les mans, ordit amb una estructura contundent com l’herència genètica, i tramat amb el fil prim de la vida, dur però alhora flexible i mal·leable, segons explicava l’artista de Tàrrega. “Teixir un paisatge és més que una actitud artesanal. Tenint en compte que es tracta d’una metàfora de la vida, una muntanya solitària enmig d’un paisatge urbà esdevé una muntanya compacta, tancada, portadora d’un espai íntim, protegit, però que es deixa entreveure”, afegia Grau en la presentació de l’obra.

“Teixir equival a caminar, a construir, a veure créixer. La muntanya configura el paisatge de la solitud, de la força, de la solidesa. És tan senzill i tan complex com la combinació d’una actitud amb una realitat”, clou la presentació de l'escultura.

 

Foto:Mountain of Mine, de Matilde Grau i Armengol, és una escultura teixida amb les mans / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault