Presentació

Isabel Garcia, Alcaldessa

Ja la tenim aquí! La Festa Major d'Estiu 2019 ens rep, després de les merescudes vacances, per reiniciar l'activitat de la ciutat amb alegria i ganes de passar-ho bé. Durant uns dies viurem la ciutat d'una altra manera, més amable, relaxada, lúdica i amb molta festa.

La Festa Major és per a tothom i volem viure-la i gaudir-la amb plena llibertat, lliures i segures. Aquests dies carrers, places i parcs tindran una major afluència de ciutadanes i ciutadans, d'infants, joves i gent gran. Sabem que si ens respectem i som cívics, la Festa Major serà encara millor. Hem de preservar l'equilibri entre el seny i la rauxa. Ara toca pensar en positiu i retrobar-nos a l'espai comú de la festa per celebrar-la amb amistats, veïnat i familiars.

Un any més, gaudim d'un gran programa d'activitats diverses, que segueix introduint novetats per tal que tothom se senti cridat a participar i a gaudir. Grans i petits tindran l'oportunitat de compartir aficions, enfortir relacions i conèixer noves experiències. A cada edició ens reinventem per introduir canvis i noves propostes, per incorporar noves mirades ciutadanes per millorar la Festa Major. I, tot això, sense perdre de vista mesures que promoguin la convivència i el necessari respecte al medi ambient.

El treball de moltes persones i entitats que organitzen activitats, la comissió de festes, la comissió dels desconcerts i el personal de l'Ajuntament que hi col·labora directament, fan possible una gran Festa Major. Per això, un any més, a tota la ciutadania compromesa amb la seva ciutat i que treballa desinteressadament, vull agrair-li molt sincerament la seva implicació.

Perpetuenques i perpetuencs, gaudim de la nostra Festa Major i omplim les places i carrers de festa, de colors, d'alegria i bon humor.

Bona Festa Major 2019

Isabel Garcia Ripoll

Alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda

Marçal Solà, Regidor de Cultura i Joventut

Una de les tradicions més esperades per a tots i totes nosaltres és sense dubte la Festa Major d'Estiu, on tots i totes els veïns, veïnes i d'altres visitants, omplen els carrers d'activitats, cultura i alegria, en una Santa Perpètua que es vesteix de gala.

Tot i que aquesta data ja comença a anunciar per a molta gent el final de les vacances, sobretot dels més petits/es, a Santa Perpètua celebrem la Festa Major al costat dels  nostres  familiars i amistats durant quatre dies carregats d'activitats per a tots els gustos.

En aquest programa que tens a les mans, trobaràs una proposta que combina dos factors principals, l'actualitat i la tradició, que sumades ens ofereixen un programa d'activitats fresc  però tenint cura d'un pilar bàsic del nostre municipi, les entitats de cultura tradicional.

Podem dir que la nostra festa és molt participativa. Per una banda, a la nostra ciutat hi ha una llarga llista d'entitats que omplen una part molt important de l'oferta, treballant durant tot l'any i dedicant-li moltes hores de manera totalment altruista, per fer més gran la nostra festa. Per altra banda, existeixen duess comissions participatives que juntament amb els serveis de Cultura i Joventut, treballen per tenir a punt totes les activitats que proposa directament aquest ajuntament, i que són els responsables de que la nostra festa sigui tot un èxit. Sense l'esforç de totes aquestes persones seria impensable una programació com aquesta.

La Festa Major de Santa Perpètua, l'ha de gaudir tothom, volem una festa  on  ningú hagi de tenir por, deixar clar que, “si no és SÍ, és NO”, i que el respecte a totes les persones és un pilar fonamental del nostre municipi, les actituds masclistes, homòfobes, xenòfobes o discriminatòries contra  qualsevol persona no hi  tenen cabuda, ni durant la Festa Major, ni en cap dia de l'any. El protocol contra agressions masclistes és una eina a l'abast de totes les persones durant aquesta festa per tal d'evitar aquests tipus d'actituds.

Vull agrair a totes les persones que ho fan possible, protecció civil, policia, els tècnics i tècniques de l'Ajuntament, voluntaris/es, entitats, i sobretot a vosaltres, que participeu de les activitats i ompliu els carrers amb ganes de participar i passar-ho bé.

Bona festa Major a tothom!

Marçal Solà Garcia

Regidor de Cultura i Joventut